Particuliere stal in Hoogblokland

Hoogblokland

PPaarden aan voerhekaarden leven in de natuur in een kuddevorm. Deze manier van samenleven proberen wij voor onze paarden zoveel mogelijk te realiseren. Zo staan onze paarden en pony’s nooit alleen! Ze staan bij elkaar op een betonnen en rubberen plaat. Dit heeft als voordeel dat deze goed en efficiënt schoon te houden is. Het bevordert ook de groei van de hoef. Om de plaat heen zijn open stallen gebouwd, die voldoende gelegenheid bieden om te kunnen schuilen tegen weer en wind. Hieraan vast zit een ruime zandpaddock. Daar mogen de paarden spelen. Je ziet daar duidelijk het natuurlijke kuddegedrag naar voren komen. Wanneer alle paarden liggen, blijven er altijd 2 of 3 paarden op wacht staan (net als in de natuur). Het voordeel van deze vorm van huisvesting is, dat er een natuurlijke rangorde is. Dit biedt meer veiligheid voor de ruiter tijdens de lessen.

Paarden op de plaatIn de winter krijgen de paarden een prachtige wintervacht, die ze van nature voldoende warmte en bescherming biedt. De oudjes verwennen we met een deken! In het voorjaar is het dus wel borstelen en poetsen geblazen. Een gevolg van onze open manier van huisvesten is dat onze paarden bijna nooit ziek zijn. De natuur helemaal nabootsen is uiteraard onmogelijk. Een betonnen en rubberen plaat en zandpaddock is immers niet natuurlijk en de paarden kunnen ook geen 160 km lopen op zoek naar voedsel. Toch denken wij dat het voor onze paarden op deze manier fijn is.

Wij hebben een:DSC07906

  • binnenbak 15 x 30 meter
  • buitenbak 20 x 60 meter
  • kleine buitenbak 20 x 40 meter
  • twee paddocks

De bakken hebben een eb- en vloedsysteem. Het voordeel hiervan is dat er het gehele jaar door gereden kan worden en dat het niet stuift tijdens het rijden.

DressuurbakBinnen- en springbak